De competities zijn van start!

Een deel van de competities gaan vandaag van start, waaronder de 2. Bundesliga in Duitsland en de Superliga in Denemarken. Daar speelt het gepromoveerde 1. FC Kaiserslautern tegen het gehandhaafde Hannover 96. In Denemarken spelen de runners-up van vorige seizoen tegen de nummer 6, Midtjylland - Randers. 2 mooie affiches om de competitie mee te beginnen!

1. FC Kaiserslautern - Hannover 96 is een mooie openingswedstrijd met veel geschiedenis, de 2 ploegen een stuk of 10 jaar geleden als vaste Bundesliga klant. Daarna degradeerde beide teams.                                                                                                                

1. FC Kaiserslautern degradeerde zelfs naar de 3. Bundesliga, waar ze meerdere jaren in speelde zonder succes. Tot vorig jaar, ze werden 3e en mochten zich daardoor opmaken voor de play-offs. Daar namen ze het op tegen Dynamo Dresden. De brilstand bleef op het bord voor anderhalve wedstrijd lang, totdat 1. FC Kaiserslautern in de 2e helft van de 2e wedstrijd het verschil maakte en daarmee 2-0 won.

Hannover 96 had weer een seizoen die ze vele malen hebben gehad. Eindigend in de middenmoot met geen promotie of degradatie in zicht. 

Een wedstrijd die al 11 jaar lang, jaar in jaar uit word gespeeld. Midtjylland - Randers. Midtjylland ging er 17 keer vandoor met de winst, 3 keer werd het gelijk en nog nooit wist Randers te winnen.

De verwachte kampioenen zijn weer Midtjylland en København. De afgelopen 9 seizoenen domineren die clubs met 1 keer Brøndby tussendoor. Midtjylland hoopt hoge ogen te gooien op nationaal als internationaal vlak. Ze hebben huurling Dreyer vastgelegd en Evander is gebleven. Hun 2 topspelers van vorig seizoen. 

Randers is een typische middenmotor. Of ze zitten bovenaan in de degradatie ronde, of ze worden laatste in de kampioenen ronde. Daarnaast is hun topscorer ook nog verkast naar Roemenie.

Als ik al deze analyses meeneem verwacht ik dat deze weddenschap als warme broodjes binnen stroomt. Hannover 96 wil meteen laten zien dat ze ook meekunnen doen voor de promotieplekken en Midtjylland wil niet achter Køpenhavn aanlopen.

Aangezien het de eerste wedstrijd van het seizoen is hou ik de inzet laag, ik zet er 3% op.